Swimbee lesmethode Amsterdam Rotterdam

Zwemles in kleine groepjes

Kun jij het je nog herinneren? Je eerste zwemles? Voor veel kinderen is het een spannend moment. Eerst maar eens rustig wennen aan het water en dan gaandeweg steeds meer leren en durven.

De lessen bij SwimBee worden tot en met het A diploma in kleine groepjes gegeven. De groepen zijn niet groter dan 5-6 kinderen per instructeur. Na het behalen van het A diploma zijn de groepen maximaal 6-8 kinderen per instructeur!

Geleidelijke opbouw

Bij zwemschool SwimBee laten we je kind niet gelijk in het diepe springen. Onze gecertificeerde zwemonderwijzers zullen aansluiting zoeken bij de belevingswereld van het kind. Hoe voelt al dat water om je heen? En als je in het water springt, wat verandert er dan? Kun je op het water drijven? Je kind zal gedurende de zwemlessen steeds meer vrijheid ervaren in het water.

De zwemlessen in aanloop naar het A diploma worden onderverdeeld in verschillende niveau’s. Benieuwd naar alle doelen per niveau? Neem eens een kijkje op deze pagina.

Plezier

Bij zwemschool SwimBee staat het plezier in zwemmen voorop. Spelenderwijs leren de kinderen hoe ze zich zelfstandig in het water kunnen redden. Door het spelen in het water zal de coördinatie van je kind verbeteren, waardoor je kind zich veilig en zeker zal voelen in het water. Dit is natuurlijk van het grootste belang in een waterrijk land als Nederland!

Ieder kind is uniek. Onze instructeurs proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen en het leren zwemmen in de belevingswereld van een kind aan te leren.

Individuele verschillen

De reacties van kinderen op water kunnen nogal verschillen. Waar de een zich direct als een vis in het water voelt, daar zal de ander meer moeite hebben, of zelfs angst voor het water voelen. Onze zwemonderwijzers zijn getraind om deze individuele verschillen te onderkennen en hier adequaat op in te spelen. Bij zwemschool SwimBee houden we de groepen bewust klein, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het nodig heeft.

Afzwemmen

Al binnen een jaar kan je kind klaar zijn om zichzelf veilig naar de kant te brengen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om binnen 1 jaar al een A diploma te halen! In een ontspannen sfeer zullen de kinderen de verschillende onderdelen afwerken, zoals het onder water zwemmen, het van de kant afspringen en het watertrappen. Het is altijd weer een geweldig moment om de geslaagden hun diploma nadien glunderend in ontvangst te zien nemen.

Zwemles op vakantie

Zwemschool SwimBee kun je vinden in Amsterdam maar ook op verschillende vakantiebestemmingen zowel binnen als buiten Nederland. Wij organiseren zelfs complete vakanties waarbij het leren zwemmen centraal staat.

Benieuwd naar alle zwemlessen in het buitenland? Neem eens een kijkje op deze pagina.