Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over onze zwemlessen, administratie of heb je een andere vraag? Veel vragen hebben wij al op deze pagina beantwoord! Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Zwemschool SwimBee probeert je vraag binnen 48 uur te beantwoorden. Je kunt ook met ons bellen op telefoonnummer 085 8885 895!

Maandag tussen 12.00 en 16.00 uur

Dinsdag tussen 12.00 en 17.00 uur

Woensdag tussen 12.00 en 17.00 uur

Donderdag tussen 14.00 en 19.00 uur

Belt u buiten kantooruren? Spreek de voicemail in!

Zwemles

Welke diploma’s worden er uitgegeven bij Zwemschool SwimBee?

Welke diploma’s worden er uitgegeven bij zwemschool SwimBee?
Zwemschool SwimBee werkt met 2 verschillende diploma’s.

De lessen voor het Zwem ABC worden gegeven volgens de eisen van Envoz en deze diploma’s worden internationaal erkend (zie www.envoz.nl voor meer informatie). Na het behalen van het A, B en C diploma is het mogelijk om door te gaan met zwemlessen. Zo worden er bijvoorbeeld zwemlessen gegeven voor snorkeldiploma’s, zwemvaardigheid en er zijn zelfs zwemlessen met een heuse onderwaterscooter!

De lessen voor het SuperSpetters diploma wordt gegeven volgens de eisen van KNZB en worden verzorgd door onze partnerzwemschool Zwemschool Amsterdam . Na het behalen van dit diploma is een kind zwemveilig. Het is mogelijk om door te gaan met zwemlessen. Zo worden er bijvoorbeeld zwemlessen gegeven voor snorkeldiploma’s, zwemvaardigheid en er zijn zelfs zwemlessen met een heuse onderwaterscooter! Kijk hier voor de zwemlessen van SuperSpetters.

Wat is de beste lesmethode voor mijn kind?

Zoals je al hebt kunnen lezen, werkt zwemschool SwimBee volgens 2 methodes: KNZB Superspetters en het ZwemABC van Envoz. Meer informatie over beide methodes vind je hier.

Ieder kind is uniek, daarom is het moeilijk te zeggen wat het beste aansluit bij jouw kind. Toch zijn er wel bepaalde richtlijnen waar wij van uit kunnen gaan. Kinderen die angstig zijn raden wij aan om te starten met het Zwem ABC. Op deze manier kan je kind wennen aan de zwemlessen, het water, de omgeving en de manier van werken. Je kunt, mocht je dit willen, later altijd nog instromen in het traject van SuperSpetters. Kinderen die al in het water durven te springen, spetters durven te maken en vluchtig kopje onder durven te gaan, komen in aanmerking voor het traject van SuperSpetters!

Ben je niet zeker over welk traject het best bij jouw kind past? Doe dan mee met een gratis en vrijblijvende proefles. Onze instructeurs adviseren je graag. Je kunt je HIER voor een gratis proefles registreren.

Hoe lang duurt het voordat mijn kind een diploma heeft?

Het is per kind verschillend hoe lang hij/zij doet over een bepaald traject. In de regel wordt er gezegd dat kinderen gemiddeld 12 maanden daadwerkelijke zwemlessen nodig hebben om tot een A-diploma te komen. Echter is het ene kind sneller dan het andere. Dit heeft o.a. te maken met watergewenning en leren drijven. Dit zijn de basiselementen van het zwemles geven. Zodra een kind geen angst heeft, volledig kan drijven op zowel buik als rug en onder water kan gaan met ogen open, kan er daadwerkelijk worden gestart met het aanleren van zwemslagen. Daarnaast is de duur van het traject ook afhankelijk van de conditie van het kind. Dit laatste wordt opgebouwd in het laatste badje in aanloop naar het A diploma.

Bij zwemschool SwimBee doen kinderen die bij het begin beginnen gemiddeld 1,5 tot 2 jaar over het Zwem ABC. Het traject voor SuperSpetters ligt op gemiddeld 18 tot 20 maanden zwemles. Bij het behalen van het SuperSpetters diploma is een kind veilig en zwemklaar. Het SuperSpetters diploma staat ongeveer gelijk aan de eisen voor het C-diploma.

Hoe en hoe vaak wordt mijn kind beoordeeld?

De instructeurs bij zwemschool SwimBee houden maandelijks een score-update bij. De scores worden dan ingevoerd in de online portal. Wanneer er significante veranderingen zijn, zal de instructeur een extra score-update geven. Tevens zullen eventuele bijzonderheden bij de score-update worden vermeldt. Wanneer je kind naar het volgende groepje gaat zullen de scores allemaal weer leeg zijn, zodat de nieuwe juf/meester nieuwe score-updates kan toevoegen op dat specifieke niveau.

De onderdelen van een bepaald badje worden als volgt beoordeelt:

Is het vakje leeg? Dan is er nog geen score toegevoegd. Onderdelen kunnen worden beoordeeld met een niet goed, voldoende en goed. Wanneer alle onderdelen met een goed worden ingevuld, mag je kind door naar het volgende badje! Het overzetten van kinderen gebeurt enkel via kantoor en wordt gedaan o.b.v. de beschikbaarheid in de groepen. Is het volgende groepje van het huidige zwemuur vol? Dan zullen we contact met je opnemen om een nieuwe zwemtijd te overleggen zodat je kind alsnog door kan naar het volgende badje!

Ben je al klant bij SwimBee? Dan kun je je hier inloggen om de scores te bekijken.

Hoe weet ik of mijn kind mag afzwemmen?

Wanneer de instructeur van jouw kind denkt dat hij/zij klaar is voor het afzwemmen, wordt dit doorgegeven aan de leiding. Je ontvangt dan per e-mail uitgenodigd voor het proefzwemmen. Tijdens het proefzwemmen beoordeeld de examencommissie of een kind daadwerkelijk klaar is voor het afzwemmen. Alle onderdelen van het diploma waar je kind voor is opgegeven zullen dan worden afgenomen. Wanneer je kind voor alle onderdelen slaagt, ontvang je in de week na de zwemles uitslag per e-mail. Vaak wordt de week daarop al afgezwommen!

Wanneer en hoe vaak is er proef / diplomazwemmen?

Zwemschool SwimBee organiseert het hele jaar door proef- en afzwemmen. Zodra er een x-aantal kinderen door de instructeurs worden opgegeven voor het proefzwemmen, zullen wij een datum prikken om het proefzwemmen af te nemen. Het afzwemmen zal een week later worden afgenomen. Het proef- en afzwemmen gebeurt altijd tijdens 1 van de zwemtijden van jouw locatie. Voor alle tijden per locatie kun je op deze pagina kijken.

Is het A of B diploma voldoende?

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes naar het C-diploma toe. Bij het behalen van het C-diploma kun je pas echt zeggen dat je kind een echte watervriend is! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veiligheid in zwemparadijzen, golfslagbaden, wildwaterbanen, kanoën en nog meer wateractiviteiten! Een kind met het Zwem-ABC op zak doet met veel plezier mee aan alle mogelijke activiteiten in en om het water. Om deze reden raadt zwemschool SwimBee altijd het complete ZwemABC aan. Besluit je toch eerder te stoppen om wat voor reden dan ook? Dan hopen wij dat je kind elders het Zwem-ABC alsnog af kan maken om de veiligheid van je kind zo hoog mogelijk te houden!

Bij SuperSpetters zijn er geen tussenstapjes naar het einddiploma toe. Wel worden kinderen tussentijds beloont met beoordelings-stickers. Iedere sticker staat voor het behalen van een bepaald onderdeel. In totaal zijn er 12 beoordelingsmomenten naar het SuperSpetters diploma toe! Op deze manier worden de zwemlessen tot aan het behalen van het SuperSpetters diploma flink gestimuleerd en blijven de kinderen gemotiveerd. Na het behalen van het SuperSpetters diploma, is het kind zwemveilig en klaar om alle zwemparadijzen te bezoeken of om door te gaan naar een andere water/zwemsport!

Hoe kom ik in contact met de instructeur van mijn kind?

We begrijpen dat je graag persoonlijk contact wilt hebben met de instructeur van jouw kind om zo bepaalde voortgang / tegenslagen of andere zaken te bespreken. Maar zoals je je misschien kunt voorstellen, zijn de instructeurs tijdens de zwemlessen vooral erg bezig met het lesgeven aan de kinderen. Het is daarom storend voor zowel de kinderen, als voor de instructeurs zelf en voor andere ouders als er tijdens de zwemlessen contact is tussen ouders en instructeurs. Natuurlijk proberen wij het contact en de communicatie tussen ouders/kinderen/personeel zo optimaal mogelijk te houden. Daarom is het altijd mogelijk om een berichtje achter te laten bij de gastheer/gastvrouw van jouw locatie, of om tijdens de zwemlessen contact te zoeken bij de locatiemanager. Hij/zij zal je dan altijd te woord staan en je vraag noteren. Na de zwemlessen worden alle vragen / opmerkingen en andere zaken met de desbetreffende instructeur besproken en zul je in de week na die zwemles een persoonlijke terugkoppeling per e-mail ontvangen.

Heb je voorafgaand de zwemles een vraag? Maak dan gebruik van het contactformulier! Dan kunnen wij deze vraag en/of opmerking voorafgaand de zwemles al bespreken met de desbetreffende instructeur.

Ik wil van tijdstip wijzigen, kan dat?

Wilt u een verzoek voor een ander zwemtijdstip indienen? Dit kan uitsluitend via deze link.

Administratie

Hoe werkt precies de betaling?

Voor het inschrijfgeld en de eerste lesweken ontvang je een factuur. Deze dien je eenmalig zelf over te maken indien je niet reeds op locatie het bedrag hebt voldaan. De vier wekelijkse termijnen worden daarna automatisch van je rekening afgeschreven tenzij anders is overeengekomen. De kosten die wij doorberekenen bij betalingen anders dan automatisch incasso zijn € 6,- per betaling.

Welke specificaties staan er op mijn factuur?

In de factuur, die per aparte email wordt verzonden, staan alle gegevens betreffende de betaalperiode. Tevens kun je alles nazien in Zwemscore. Onder “financieel” zijn alle openstaande facturen na te zien.

Hoe lopen de betaalperiodes?

De dagen waarop deze afschrijvingen zullen plaatsvinden kun je vinden op: https://swimbee.nl/swimbee-informatie/betaal-dagen/

Ik heb een betalingsachterstand. Wat gebeurt er nu?

De zwemlessen bij zwemschool SwimBee dienen altijd vooraf te worden betaald. We proberen te voorkomen dat je een (grote) achterstand op loopt door per mail en per post te herinneren aan openstaande bedragen. Wanneer je achterloopt met het betalen van de contributie zullen wij het lidmaatschap van je kind(eren) opschorten. Het is dan NIET toegestaan om deelnemen aan de lessen. Wij zullen je hier altijd persoonlijk en van de voren over informeren. Let wel: Het lidmaatschap is niet opgehouden. Wil je stoppen met de zwemlessen, dan dien je het lidmaatschap zelf op te zeggen. Wanneer het openstaande bedrag geheel is voldaan kunnen de lessen weer hervat worden. Kun je het openstaande bedrag niet in 1 keer voldoen? Dan is het mogelijk om met ons een betalingsafspraak te maken.

Ik ben het niet eens met mijn factuur. Wat nu?

Indien er vragen en/of onduidelijkheden zijn over de ontvangen factuur of over een te betalen bedrag, kun je dit per e-mail aangeven. Hiervoor verzoeken we je graag een e-mail te sturen naar onze administratie. Wil je graag telefonisch contact? De financiële administratie is telefonisch bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur.  Wil je teruggebeld worden? Dan is het mogelijk om een belafspraak in te plannen. Dit kun je doen via: https://admin-swimbee.youcanbook.me/