Van Spettercertificaten naar het Zwem ABC!

Zwemschool SwimBee werkt met Spettercertificaten die de kinderen tijdens de zwemlessen kunnen behalen. De SwimBee certificaten die wij hebben, zijn: het Spetter Brons certificaat, het Spetter Zilver certificaat en het Spetter Goud certificaat. Deze Spettercertificaten behaalt een kind gedurende het traject in aanloop naar het A-diploma. Na het behalen van een Spettercertificaat mag een kind door naar een volgend badje. De certificaten zorgen er voor dat een kind  gedurende het traject naar het A-diploma toe gemotiveerd blijft! Na het behalen van alle Spettercertificaten wordt een kind voorbereid voor het afzwemmen A-diploma.

Benieuwd naar de eisen voor de Spettercertificaten? Lees hier meer over Spetter Start, Spetter Brons, Spetter Zilver of Spetter Goud.

Zwem A-B-C ENVOZ

Stap voor stap vertrouwd raken met het water en de elementaire zwem(veiligheids) technieken leren.

Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma’s hebben is een erkenning van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie die in meer dan 20 landen over de gehele wereld diploma’s levert.

Het A-diploma

Het A diploma is het eerste diploma in het welbekende Zwem ABC. Na het behalen van het A-diploma kunnen de kinderen enkele zwemslagen in de basis en op minimale afstanden. Met het A-diploma op zak is de basis voor het complete Zwem ABC gelegd.

Voor het A-diploma staan gemiddeld 50 klokuren. De preciese duur van het A-diploma hangt af van de ontwikkelingen van het kind en de aantal lessen die worden afgenomen binnen een bepaalde periode. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het A-diploma te behalen met lessen van 1 of 2 keer per week, maar het is ook mogelijk om af te zwemmen tijdens een spoedcursus waarbij er intensief les wordt gegeven.

Ben je benieuwd naar de eisen voor het A-diploma? Klik hier!

Het B-diploma

Het B-diploma is in opvolging van het A-diploma. In principe worden vrijwel dezelfde zwemslagen gezwommen als bij het A-diploma, echter is het bij het B-diploma vereist om de zwemvaardigheden iets te verfijnen en op dubbele afstanden te zwemmen.

Voor het B-diploma staan gemiddeld 12-15 klokuren, maar ook dit gemiddelde is sterk per kind afhankelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de motoriek en aan het uithoudingsvermogen van het kind.

Wil je weten wat er dan precies wordt geleerd? Klik hier!

Kledingzwemmen C diploma

Het C-diploma

Het C-diploma is misschien wel het belangrijkste in het Zwem ABC. Met ook het C-diploma op zak is jouw kind pas een echte vriend van het water geworden. Wanneer het Zwem ABC compleet is, doet het met veel plezier mee aan alle mogelijkheden en sporten in en om het water.
Voor het C-diploma staan gemiddeld 15 klokuren les. Naast dat alle eerdere zwemtechnieken volledig beheerst worden en er op flinke afstanden wordt gezwommen, leren kinderen ook zwemvaardigheden als reddend zwemmen, de paddestoel drijfhouding en sculling (wrikken).

Wil je weten wat je kind allemaal leert voor het C-diploma? Klik hier!

Starten met het zwem A-B-C ENVOZ?

Meld je dan aan voor een gratis en vrijblijvende proefles! Onze instructeurs staan je graag te woord om je te informeren en adviseren wat het beste bij jouw kind past. Tevens krijg je direct een goede indruk van onze manier van werken en kan je kind ook kennis maken met het zwembad en met de juffen en meesters.

Tijdens de proefles kijken we individueel naar jouw kind, zodat we een passend advies kunnen geven. Wil je een gratis en vrijblijvende proefles inplannen? Klik dan hier.